Kakavovo maslo za proizvodnjo čokolade

Opis

Kakavovo maslo je rezultat stiskanja kakavove tekočine (ali mase) pod zelo visokim pritiskom. Ko se kakavovo maslo zbere v tekočem stanju, se zapakira v 25-kilogramske kartonske škatle in ohladi za prevoz do naših strank. Kakavovo maslo ostane trdno pri temperaturi 270 °C, vendar se začne topiti pri 27,70 °C in se popolnoma stopi pri 350 °C. Pri stiskanju kakavovega likerja se kakavovo maslo najprej izloči v naravnem stanju, pri čemer se ohrani polni okus kakava. Nadaljnji postopek se izvede za pridobitev dezodoriziranega kakavovega masla, tako da se lahko uporabi pri proizvodnji čokolade, ne da bi to vplivalo na vonj in okus čokolade. Kakavovo maslo se uporablja za izdelavo čokolade samostojno ali v mešanici s kakavovim likerjem. Poleg uporabe v prehrani se kakavovo maslo zaradi svojih antioksidativnih lastnosti in mazalnih lastnosti uporablja tudi v farmacevtskih in kozmetičnih izdelkih.

Celotna različica tega izdelka je na voljo v EN
  • Kakav in čokolada
  • Proizvodnja čokolade
  • Kakavovo maslo
  • kakavovo maslo za kozmetiko

Domain icon Prodaja na debelo

52370 Kaunas - Litva

Kontaktiraj